Ponedjeljak, 13 Svibanj 2024
U TIJEKU SU UHIĆENJA I PROVOĐENJE HITNIH DOKAZNIH RADNJI

USKOK U OPĆINI SMOKVICA

Načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić Načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić Foto: Božo Radić / CROPIX
Piše:

U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji, naveo je danas USKOK u priopćenju ne otkrivajući detalje, a kako Južni neslužbeno doznaje jutros su djelatnici USKOK-a došli u prostore Općine Smokvica.

Inače u Općini Smokvica upitan je projekt Muzeja zlata i srebra pri čijoj su realizaciji utvrđene nepravilnosti, ali zasad nemamo potvrdu da je USKOK u smokviškoj općini koju vodi načelnik Kuzma Tomašić (Socijaldemokrati) upravo zbog tog višemilijunskog projekta. USKOK samo navodi da je riječ o „kaznenom djelu protiv službene dužnosti”.

„Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje se provode na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije u odnosu na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.” - navode danas iz USKOK-a.

Nadupuna: USKOK ODVEO KUZMU TOMAŠIĆA