Ponedjeljak, 13 Svibanj 2024
UZ NJEGA JE UHIĆEN JOŠ I JEDAN PODUZETNIK

USKOK ODVEO KUZMU TOMAŠIĆA, NAČELNIKA OPĆINE SMOKVICA

Načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić Načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić Foto: Božo Radić / CROPIX
Piše:

USKOK je danas uhitio načelnika Općine Smokvica Kuzmu Tomašića. Kako je Južni već prije izvjestio USKOK je jutros u priopćenju naveo kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Dubrovačko – neretvanske županije i Splitsko – dalmatinske županije, ne otkrivajući detalje, a prema neslužbenim informacijama Tomašića je USKOK odveo zbog projekta Muzeja zlata i srebra pri čijoj su realizaciji utvrđene nepravilnosti, o čemu je Južni opširno pisao u nekoliko navrata.

Uz Kuzmu Tomašić na području Splitsko – dalmatinske županije uhićen je i jedan poduzetnik, no još nema pouzdanih informacija o kome je točno riječ, ali je povezan s projektom Muzeja zlata i srebra.

Što se tiče današnjih uhićenja USKOK samo navodi da je riječ o „kaznenom djelu protiv službene dužnosti”.

„Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje se provode na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije u odnosu na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.” - navode danas iz USKOK-a.

Kuzma Tomašić je inače načelnik Općine Smokvica u drugom mandatu, oba puta je izabran za nečelnika kao član SDP-a, a trenutno je član Socijaldemokrata. Nedavno je na izborima za Hrvatski sabor nosio i listu Socijaldemokrata u X. izbornoj jedinici.