Četvrtak, 11 Travanj 2024
PREDSJEDNIK ZAPRAVO VIŠE NIJE, OSIM U SVOJOJ GLAVI, A ONA MU NIJE U BAŠ NAJBOLJEM STANJU

Izgubi li SDP izbore Milanović više nema kamo otići, možda jedino u kakvu instituciju

Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Piše:

Mahatma Gandhi rekao kako je politika bez moralnih vrlina jedan od sedam grijeha koji čine društvo i uzrokuju sva nasilja, a kažu, iako to nije nikad potvrđeno, da je Nikola Tesla rekao Hrvatima i Srbima kako bi njihova mržnja pretvorena u električnu energiju mogla osvjetljavati gradove i gradove. Da se mržnja koju ispoljava svih ovih dana Zoran Milanović kojim slučajem može pretvoriti u struju, osvijetlila bi cijeli svijet. Kako to nije moguće, umjesto toga on je ipak tek samo bivši premijer koji je bio toliko impotentan da mu je pošlo za rukom u Hrvatskoj umalo ugasiti svjetlo, a i bivši je predsjednik, jer prestao je to biti onog dana kada se kandidirao za premijera SDP-a iako se nije kandidirao. Takav apsurd moguć je jedino u Hrvatskoj i glavi Zorana Milanovića, a njemu ionako s glavom nešto nije baš u redu.

Naime, nevolja je s političarima u tome što previše govore, premalo slušaju i uopće ne stižu misliti, a ako su kome misli zbrčkane onda je to svakako Zoran Milanović. Nakon što je sam sebe derogirao s mjesta predsjednika Republike ušavši otvoreno u kampanju pa vrijeđa i kleveta sve redom, a ne mislimo pri tome na HDZ-ovce, i kad je riječ o HDZ-ovcima ne ide ga baš od ruke i to toliko da ga je u slučaju svađe s Olegom Butkovićem demantirao SDP-ovac.

Naime, Zlatko Komadina, SDP-ov župan primorsko – goranski demantirao ga je jasno kazavši kako županija kojoj je na čelu ni na koji način nije pogodovala HDZ-ovu Olegu Butkoviću nego je lukobran u Povilama, koji se nalazi ispred ugostiteljskog objekta ministrova oca, bio u raspadajućem stanju te je financiran sredstvima europskih fondova, a investitor je bila tamošnja Županijska lučka uprava. No, Milanović se Butkoviću još nije ispričao, niti će to učiniti. Dapače, nakon što je uhićen u laži, Milanović je ministru Butkoviću poručio „kupuj prugasto odijelo” i nastavio ga vrijeđati, pogrdno ga nazvavši krčmarom.

Nisu puno od Milanovića bolji ni konji koje je osedlao, a izgube li ovu predstojeću izbornu bitku hoće li mu svi oni koji su mu prije nekoliko tjedana u stranačkim prostorijama SDP-a skoro stavljali lovorove vijence na glavu, ponovo, kao i u izbornoj noći 2016. vikati „odlazi, odlazi”? Samo, kamo će više Milanović otići?! Možda mu preostaje jedino odlazak u kakvu instituciju jer kao predsjednika rijetko ga tko više doživljava.