Četvrtak, 11 Travanj 2024
OSTAT ĆE DO KRAJA SEZONE

Nikoličius podnio ostavku

Mindaugas Nikoličius Mindaugas Nikoličius Foto: Tom Dubravec / CROPIX


Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius podnio je u četvrtak ostavku vršiteljici dužnosti predsjednice Uprave Marinki Akrap i članu Uprave Ivanu Matani, stoji na web-stranici splitskog kluba.

Nakon što su u ponedjeljak Hajduk napustili predsjednik Lukša Jakobušić i trener Mislav Karoglan, danas je to učinio i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, s tim da uprava kluba smatra da treba ostati dokraja ove sezone, dok mu ne istekne važeći ugovor.

Litvanac Nikoličius je u Hajduku od siječnja 2021. godine.

- Odluku o ostavci na kraju aktualne sezone donio sam jer sam uvjeren kako je to jedino profesionalno, ispravno i moralno u ovom trenutku budući da snosim odgovornost za sportski segment kluba, odnosno rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni. U dogovoru s Upravom Kluba mjesto sportskog direktora ću napustiti nakon završetka sezone jer mislim da ovu sezonu trebam iznijeti do kraja zajedno s igračima i ostatkom stručnog stožera. Još je važnije na pozitivan način okončati procese koje sam započeo s bivšim predsjednikom Lukšom Jakobušićem, a prije svega se radi o procesima koji se tiču prijelaznog roka te izlaznih transfera koji mogu bitno utjecati na kratkoročnu budućnost kluba. Izuzetno držim do moralnih i profesionalnih vrijednosti, moja zadaća je te procese okončati u najboljem interesu za Hajduk, dat ću cijeloga sebe da tako i bude istom snagom i željom kao što sam radio cijeli svoj mandat. - naveo je Nikoličius.
Nikoličius je zahvalio i sada već bivšem predsjedniku Lukši Jakobušiću.
- Lukši Jakobušiću od srca zahvaljujem na prilici koju mi je dao, raditi u Klubu s ovakvom strašću, s ovakvom podrškom i ljubavi. Predano smo radili sve ovo vrijeme s usponima i padovima kojih je bilo kao i u svakom klubu, ali ja ću na kraju pamtiti samo lijepe trenutke, pobjede, osvajanja kupova, slavlja, povijesni izlazni transferi, potpisivanja i predstavljanja igrača i osjećaja ponosa koji bi u tom trenutku bio prisutan. Bili smo dio nečeg iznimnog, velikog Kluba, još veće institucije i u skladu s tim smo se ponašali i odnosili. Hajduk živi vječno. - zaključio je Nikoličius.

„Razumijemo odluku gospodina Nikoličiusa, imali smo zaista iskren razgovor te shvaćamo njegov čin s moralnog i profesionalnog aspekta, ali također smatramo kako je u interesu Kluba da završi svoj mandat koji traje do kraja aktualne sezone. Prvenstveno iz razloga jer je zajedno s predsjednikom Lukšom Jakobušićem započeo određene vrlo bitne procese koji se tiču ljetnog prijelaznog roka, odnosno izlaznih transfera. Nismo prihvatili njegovu ostavku u ovom trenutku, stoga je sportski direktor prihvatio naš prijedlog da dovede svoj mandat do kraja te okonča navedene procese.” - piše u priopćenju kluba.

(Hina)