Srijeda, 11 Listopad 2023
Izrael odgovorio bombardiranjem pograničenih sela

HEZBOLAH UŠAO U SUKOB U IZRAELU

Ilustracija Ilustracija Foto: EPA/WAEL HAMZEH


Proiranski Hezbolah u srijedu je preuzeo odgovornost za novu vatru iz juga Libanona na Izrael, koji je odgovorio bombardiranjem prekograničnih sela.

U priopćenju Hezbolah kaže da djeluje u znak solidarnost s ofenzivom palestinskog Hamasa na Izrael.

Njegova je operacija odgovor na "cionističku agresiju" od ponedjeljka koja je uzrokovala smrt trojice militanata Hezbolaha u izraelskom bombardiranju.

Izraelska vojska je objavila da je bombardirala libanonski teritorij kao "odgovor na protutenkovske projektile kojima su gađani izraelski vojnici".

Po libanonskoj nacionalnoj agenciji za informiranje, izraelsko topništvo uz potporu dronova bombardiralo je okolicu nekoliko pograničnih sela u Libanonu, među kojima Dhayru i Yarin.

Stanovnici južnog libanonskog grada Rmeisha rekli su da je izraelsko granatiranje pogodilo njihov grad, a sigurnosni izvor rekao je Reutersu da su izraelske topničke granate gađale područje Dhayre.

Lokalna libanonska televizijska postaja al-Jadeed emitirala je slike oblaka bijelog dima koji izbijaju iz šumovitog područja u blizini domova i poljoprivrednog zemljišta u Dhayri.

(Hina)