Utorak, 14 Svibanj 2024
NAKON ŠTO JE OZLIJEDIO NOGU

PULJAK SVOJE MJESTO U SABORU PREPUŠTA DUBROVAČKOJ ODVJETNICI

Viktorija Knežević Viktorija Knežević Foto: Tonći Plazibat / CROPIX


Mato Franković (HDZ) neće biti jedini saborski zastupnik iz Dubrovnika. U novi saziv Sabora ući će i Viktorija Knežević (Centar). Dubrovačkoj odvjetnici mandat je prepustio splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Viktorija Knežević bila je sedma kandidatkinja na koalicijskoj listi predvođenoj SDP-om u X. izbornoj jedinici, na kojoj je osvojila 1273 preferencijalna glasa. Knežević je inače prije godinu dana najavila kako će se na lokalnim izborima 2025. natjecati za gradonačelnicu Dubrovnika.

Nakon što se proteklog vikenda poskliznuo na izletu, splitski gradonačelnik Puljaka je operiran. Kako mu je nakon operacije otežano kretanje morao je svoj saborski mandat prepustiti nekome od kandidata Centra koji su bili na listi ispod njega pa je Puljak odabrao Knežević.

Gradonačelnik Mato Franković je na prošloj sjednici Gradskog vijeća kazao kako je očekivao da će uz njega u Saboru prisegnuti i srđevac Đuro Capor koji je nosio listu Možemo. Iako je lista Možemo i SJG u X. izbornoj jedinici prešla prag, za saborski mandat nedostajalo im je 300-tinjak glasova ubog Dhontove metode izračuna rezultata.

nm