Petak, 05 Siječanj 2024
JEDAN GRADONAČELNIK JE VOLONTER, A JEDAN JE UMJESTO SABORSKE ODABRAO GRADONAČELNIČKU PLAĆU

KAKVE SU PLAĆE GRADONAČELNIKA NA JUGU

Ivan Mataga, Nika Silić Marović, Dalibor Milan, Mato Franković, Mišo Krstičević Ivan Mataga, Nika Silić Marović, Dalibor Milan, Mato Franković, Mišo Krstičević Ilustracija JP


Siječanj je vrijeme predavanja novih imovinskih kartica u kojima čelnici gradova i općina upisuju i svoje plaće. One će ove godine nešto rasti, uostalom kao i svima zbog ukidanje prireza, a nakon što smo objavili kako većina načelnika u Dubrovačko – neretvanskoj županiji radi gotovo pa za malo bolju konobarsku plaću u razvijenijim turističkim odredištima, danas donosimo i kakve su plaće četiri gradonačelnika i jedne gradonačelnice na jugu.

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević (SDP) svoj posao obavlja volonterski i ne prima nikakvu naknadu, a njegova neto plaća kao liječnika, specijaliste traumatologije i ortopedije u KBC Split iznosi 2.561 euro.

Najveću plaću iz proračuna prima gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković (HDZ) koji je ujedno i saborski zastupnik, ali kad je riječ o plaći, odabrao je onu koju dobiva kao gradonačelnik, a ona iznosi 2.260 eura neto.

Najmanju plaću iz gradskog proračuna s druge strane dobiva nezavisni gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, a ona je u neto iznosu 1.501 euro.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan (HDZ) za svoju dužnost prima mjesečnu plaću u neto iznosu od 1.753 eura dok jedina gradonačelnica na jugu, Nika Silić Maroević (SDP), gradonačelnica Korčule ima neto plaću od 1.564 eura.

dm