Utorak, 14 Svibanj 2024
TRČALO JE TISUĆU SUDIONIKA

DU MOTION OBJAVIO KOLIKO JE SREDSTAVA PRIKUPLJENO ZA LIJEČENJE MARKA AKRAPA

DU MOTION OBJAVIO KOLIKO JE SREDSTAVA PRIKUPLJENO ZA LIJEČENJE MARKA AKRAPA Foto: Du motion


Prizor Straduna ispunjenog prepoznatljivim plavim majicama utrke Dubrovnik 5K i ove je godine bio jedan od najemotivnijih trenutaka Du Motiona.

Tisuću sudionika utrke udružilo se kako bi poslalo snažnu poruku podrške malom Marku Akrapu iz Nove Mokošice, prikupivši uz to i 13 776 eura kao pomoć u daljnjem liječenju.

Podsjetimo, desetogodišnji Marko dječak je suočen s iznimno rijetkim genetičkim poremećajima, parcijalnom trisomijom 18 i monosomijom 12, koji zahtijevaju 24-satnu brigu.

- Veliko hvala svima koji su se uključili u ovogodišnju akciju i trčanjem ili navijanjem na Stradunu pridonijeli njenom uspjehu. Odaziv sugrađana i nevjerojatno pozitivna atmosfera za vrijeme utrke ispunjavaju nas neizmjernim ponosom, tim više što je utrci nazočio i sam mali Marko. Zahvaljujemo još jednom svima i na strpljenju i podršci koje su nam iskazali u realizaciji cijelog projekta, prije svega PU Dubrovačko-neretvanskoj i svim gradskim službama, kao i našim predivnim volonterima čiji entuzijazam i trud drži Du Motion na ovako visokoj razini. - izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Istaknimo kako su na utrci sudjelovali i oni za koje se trčalo ranijih godina: koordinatori Karla Sentić i Ante Kolunđija uručili su pobjedničke trofeje najbržim sudionicima, najmlađi koordinator Nevio Krešić ponovo je istrčao utrku, dok su predstavnici predstavnici Udruge za Down sindrom Dubrovačko neretvanske županije dijelili medalje trkačima.

jp