Srijeda, 03 Travanj 2024
NATHALIE RAYES I MATO FRANKOVIĆ

AMERIČKA VELEPOSLANICA KOD DUBROVAČKOG GRADONAČELNIKA

AMERIČKA VELEPOSLANICA KOD DUBROVAČKOG GRADONAČELNIKA Foto: Grad Dubrovnik


Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković primio je danas u prvi službeni posjet novu veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nathalie Rayes, koja je na ovu funkciju imenovana u siječnju ove godine. Veleposlanica Rayes u Dubrovniku boravi u okviru obilježavanja 28. obljetnice pogibije putnika u nesreći američkog vojnog zrakoplova nadomak Dubrovnika.

U ovoj je prigodi američka veleposlanica istaknula kako dvije zemlje nisu samo saveznice nego i prijateljske zemlje.

- Hrvatska je svjetionik regije i tu sam da vam zahvalim za vaš angažman, znanje i iskustvo koje dijelite sa zemljama iz okruženja jer je to bitno za napredak cijelog područja. Mi smo tu za svaku pomoć i suradnju. - kazala je veleposlanica Rayes.

Gradonačelnik Franković upoznao je veleposlanicu s bogatom povijesti Dubrovnika, Domovinskim ratom, odnosima sa zemljama u okruženju, poslijeratnom obnovom i ponovnim razvojem turizma.

- Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da su američki gosti u Dubrovniku drugi po brojnosti, odmah iza britanskih, kao i da je prva poslijeratna izravna zrakoplovna veza između Hrvatske i SAD-a bila upravo veza s Dubrovnikom. - kazao je također gradonačelnik Franković.

JPA