Ponedjeljak, 11 Ožujak 2024
PREVARILI LAKOMU 72-GODIŠNJAKINJU U DUBROVNIKU

ZBOG TRIKA SA ZLATNOM NARUKVICOM OSTALA BEZ 1.100 EURA

Ilustracija Ilustracija Foto: Melike Benli / Pexels


Nakon što je policijskim službenicima u Policijskoj postaji Dubrovnik početkom veljače pristupila 72-godišnjakinja i prijavila kazneno djelo prijevare, provedeno je kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo kaznenim prijavljivanjem 69-godišnjaka s područja Zagreba.

Naime, oštećenu je na području Dubrovnika zaustavio osumnjičeni muškarac koji je u ruci nosio narukvicu žute boje i pitao je pripada li joj ta narukvica. Kada je oštećena rekla da narukvica nije njezina, upitao je ima li u blizini zlatara u kojoj bi mogao provjeriti je li „pronađena“ narukvica izrađena od zlata.

U tom trenutku naišao je muškarac kojeg je osumnjičeni također pitao za zlataru u blizini na što mu je muškarac odgovorio da se bavi zlatom i nakon pregleda narukvice procijenio njenu vrijednost na 5.000 eura. Izrazio je želju da otkupi narukvicu, te ih je zamolio da ga pričekaju da ode po novce.

Osumnjičeni je potom oštećenoj ponudio da mu da polovicu novca budući žuri na autobus, i da sama sačeka navodnog zlatara kada se vrati s novcem, na što je oštećena pristala i s bankomata podigla 1.100 eura koji novac je dala osumnjičenom, a on njoj narukvicu.

Ubrzo je shvatila da je prevarena i cijeli je slučaj prijavila policiji.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare osumnjičeni 69-godišnjak je uz kaznenu prijavu pritvoren, dok se nastavlja kriminalističko istraživanje koje ima za cilj utvrditi drugu mušku osobu uključenu u ovaj događaj.

jp