Četvrtak, 19 Listopad 2023
Načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić:

ZAOBILAZNICA OREBIĆA I LUKA PERNA BIT ĆE GOTOVI 2026.

Načelnik Općine Orebić Tomisalv Ančić Načelnik Općine Orebić Tomisalv Ančić Foto: JP
Piše:

U Orebiću je u tijeku uvid u parcelacijski elaborat zaobilaznice. Lokacijska dozvola je pravovaljana, a pokretanje javne nabave za odabir izvođača radova, kazao je općinski načelnik Tomislav Ančić, očekuje se do početka studenoga. No, osim zaobilaznice, za Orebić je ne manje važna i nova Luka Perna. Početak radova na oba projekta planirani su u 2024. godini.

- Početak radova na izgradnji Luke Perna planiran je do kraja listopada iduće godine jer po Studiji utjecaja na okoliš, koja je dio građevinske dozvole i projekta, ima obustavu radova od 1. lipnja do 1. listopada. Ta se obustava ne odnosi na zaobilaznicu na onim dijelovima na kojima radovi neće ometati turističku sezonu. - rekao je Ančić.

Kad je u pitanju zaobilaznica, radovi, dodao je, „samo što nisu počeli”.

- Radovi na zaobilaznici Orebića planirani su krajem siječnja ili početkom veljače. U Hrvatskim cestama radi se revizija troškovnika koja bi trebala biti gotova za tjedan dana. Potom bi do kraja mjeseca trebala biti pokrenuta javna nabava za odabir izvođača radova i nakon toga u nekom vrlo skorom razdoblju očekujemo iz Ureda u Dubrovniku javni uvid u parcelaciju koridora, kako bi građani točno znali kuda je zaobilaznica planirana, kako bi se upoznali s projektom. - kazao je.

- Trajektna luka isto tako treba dobiti svoj ugovor o sufinanciranju i pokretanju nabave. Ona ima pravovaljanu građevinsku dozvolu i realno je za očekivati da bi radovi na izgradnji luke, radi sezone, počeli u listopadu 2024. godine. Ako sve bude išlo prema zadanom planu, oba projekta, i trajektna luka i zaobilaznica, trebali bi biti gotovi u 2026. godini. - kazao je načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić.