Utorak, 23 Travanj 2024
MILORAD PUPOVAC

ZA SDSS NIJE NEPRIHVATLJIVO DA NE PARTICIPIRA U VLASTI, A PODRŽAVA VLADU

Milorad Pupovac Milorad Pupovac Foto: Tomislav Krišto / CROPIX


Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na pitanje bi li SDSS bio spreman povući se i podržavati vladajuću većinu HDZ-a i DP-a samo iz Sabora, ali ne i participirajući u vlasti, kaže da im nijedna opcija nije neprihvatljiva.

"O toj mogućnosti odlučuju Predsjedništvo i Glavni odbor SDSS-a, takav sastanak je jučer održan, a kada dobijemo službeni odgovor o tome kako se vidi pozicija SDSS-a u hrvatskom političkom životu i funkcioniranju buduće većine, mi ćemo to raspraviti i donijeti odluku. Nećemo gledati samo kakav je položaj tri zastupnika srpske nacionalne manjine i pet ostalih manjina, nego i kakav je program te sastav te buduće Vlade pa ćemo onda donijeti odluku”, rekao je dodavši kako je ovo veoma osjetljiv politički trenutak u Hrvatskoj, koji nosi sa sobom mnogo rizika, nepoznanica i neizvjesnosti.

Kao što smo to znali i ranije činiti, dodao je, sasvim je sigurno da ćemo se znati postaviti i sada u odnosu na tu moguću komponentu naše odgovornosti u tom procesu. "Ali mi nismo jedini koji trebamo reagirati odgovorno”, poručio je Pupovac, koji smatra da to treba biti rezultat podijeljene odgovornosti.

"O toj stvari će brzo razgovarati i Klub zastupnika manjina. Nijedna nam opcija koju možemo razmatrati, uključujući i opciju da ostanemo po strani, nije nepoznata i neprihvatljiva”, istaknuo je.

Jer, dodao je, moraju "voditi računa i o sebi, vlastitom dostojanstvu, raspoloženju vlastitog biračkog tijela, ali i partnerima s kojima smo vodili odgovornost za Hrvatsku u proteklih osam godina te o onome što ovoga trenutka traži trenutak". "Imamo dovoljno iskustva i političke odgovornosti da ćemo znati odgovoriti”, zaključio je.

(Hina)