Ponedjeljak, 09 Siječanj 2023
ŽUPAN DOBROSLAVIĆ O ROKOVIMA ZA LUKU PERNA I OBILAZNICU OREBIĆA

Za Luku Perna čekaju se natječaji za financiranje, obilaznica Orebića ovisi o ritmu Hrvatskih cesta

Simulacija nove Luke Perna Simulacija nove Luke Perna Foto: JP/arhiva
Piše:

Dok se u Korčuli izvode radovi na izgradnji Luke Polačište, u Orebiću se pitaju kad će početi izgradnja Luke Perna. Projekt, ističe župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić, ima građevinsku dozvolu, a čekaju se natječaji za financiranje.

- Izgradnja Luke Polačište je odličan projekt. Za spajanje Korčule i Plješeca, odnosno Orebića to je odlično rješenje. Luka Perna ima građevinsku dozvolu i očekujemo financiranje radova kroz operativni program koji je odobren od Komisije i sad se može ići u financiranje, dakle, otvarat će se natječaji za sve te projekte koje mislimo realizirati. Očekujemo taj natječaj i javit ćemo se s Pernom i Prigradicom. - kazao je Dobroslavić.

- Kad je u pitanju obilaznica Orebića, ima jednu žalba na lokacijsku dozvolu koja je riješena u prvom stupnju i očekujemo rješenje u drugom. Imamo obećanje od Hrvatskih cesta da će raspisati javnu nabavu. Da je ova žalba riješena vjerojatno bi već bila i raspisana, a rokovi koji su bili najavljivani za obilaznicu Orebića su rokovi Hrvatskih cesta. Županija nije izlazila s rokovima ni za luku ni za obilaznicu jer ih nismo mogli davati kad ti projekti ne ovise o našim odlukama. Inače smo zadovoljni s Hrvatskim cestama i njihovim projektima na Pelješcu. - rekao je Dobroslavić te jasno istaknuo koje su ceste prioritetne za Županiju.

- Obilaznica Orebića je apsolutni prioritet, a druga je brza cesta za Zračnu luku Dubrovnik. - rekao je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.