Utorak, 14 Prosinac 2021
USUSRET SKUPŠTINI ŽUPANIJE DUBROVAČKO - NERETVANSKE

U razvojnom planu Županije nova luka Perna jedan je od važnijih projekata

Ovako bi trebala izgledati nova luka Perna Ovako bi trebala izgledati nova luka Perna


Kao što je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić već najavio Županijska skupština na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici usvojit će Plan razvoja Dubrovačko - neretvanske županije koji se donosi na razdoblje 2027. godine. Godina je to do koje bi neki od projekata, Planom razvoja Županije definirani kao strateški, trebali biti dovršeni. Neki od tih strateških projekata u nadležnosti su Županije poput projekta izgradnje trajektne luke Perna i zaobilaznice Orebića.

Izgradnja trajektne luke Perna projekt je u nadležnosti Županijske lučke uprave i trebao bi se početi realizirati u nadolazećoj godini i biti gotov do konca 2024. godine. Osim novog pristaništa, gradit će se i parkiralište za potrebe luke i naselja. U istom razdoblju trebala bi biti izgrađena i obilaznica Orebića.

Početak radova na rekonstrukciji županijske ceste od spoja s budućom obilaznicom Orebića do nove nove trajektne luke Perna u dužini od 1,3 kilometra planiran je najkasnije 2023. godine, a vjerojatno će započeti nakon završetka turističke sezone.

nm