Nedjelja, 09 Lipanj 2024
PROJEKT NPKLM VODOVODA

VODOSPREMOM DO BOLJE OPSKRBE VODOM U ŽRNOVSKOJ BANJI

Obilazak radova u Žrnovskoj banji Obilazak radova u Žrnovskoj banji Foto: DNŽ


U Žrnovskoj Banji u tijeku je izgradnja vodospreme s pristupnim putem i cjevovodom. Riječ je o projektu NPKLM Vodovoda vrijednom više od milijun eura.

S detaljima projekta župana Nikolu Dobroslavića, zamjenika župana Cebala i predstavnike Mjesnog odbora Žrnovo upoznao je direktor NPKLM Vodovoda Jakov Belić.

zrnovska banja vodosprema 090624 3 min

Glavna svrha ovog zahvata je ostvarivanje stabilnosti pogonskih tlakova u vodoopskrbnoj mreži na području Žrnovske Banje, kažu iz Dubrovačko – neretvanske županije.

Vodosprema „Žrnovska Banja” služit će za prihvat vode iz glavnog cjevovoda Korčula - Vela Luka i daljnju distribuciju prema potrošačima, putem kraćeg odvodnog cjevovoda, koji se spaja na postojeću opskrbnu mrežu, a sve ovisno o dnevnim neravnomjernostima potrošnje.

zrnovska banja vodosprema 090624 2 min

„U novoj vodospremni voda će se skupljati u dijelovima dana ili noći kada je potrošnja najmanja, a regulirat će se u onim razdobljima kada je potrošnja povećana iznad srednje dnevne potrošnje. Planiranim zahvatom će se izgraditi vodosprema kapaciteta 500 metara četvornih te ukupno 153,4 metra cjevovoda.” - rekli su iz Dubrovačko – neretvanske županije o ovoj investiciji.

JPA