Petak, 05 Travanj 2024
U ZAGREBU UBIJENE DVIJE ŽENE

UHIĆEN UBOJICA U SREDNJACIMA

Policija u Srednjacima Policija u Srednjacima Foto: Ronald Goršić / CROPIX


Zbog ubojstva žene na Srednjacima uhićen je muškarac koji je pod nadzorom zagrebačke policije, izvijestila je policija u petak obilježen još jednim ubojstvom žene koju je na drugom dijelu grada propucao ubrzo zatim uhićen član obitelji.

Nakon što je u jutarnjim satima izvijestila o pronalasku tijela ženske osobe na Srednjacima "čija je smrt posljedica kaznenog djela" zagrebačka policija je poslijepodne objavila da je "osoba koja se dovodi u svezu s ovim kaznenim djelom" pod njihovim nadzorom.

Ranije ujutro objavljeno je da je u Maksimiru uhićen muškarac koji je u stanu propucao članicu obitelji, a žena je potom umrla u bolnici.

Nešto kasnije objavljeno je da je tijelo ubijene žene otkriveno u stanu u zagrebačkom naselju Srednjaci gdje ju je izbodenu navodno pronašao sin.

Više političkih stranaka, različitih opcija, osudilo je posljednji slučaj femicida, a premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković podsjetio je kako bi se jedno od ta dva kaznena djela sada treba tretirati po definiciji femicida, novog kaznenog djela koje je vlada uvela u Kazneni zakon.

Rodno utemeljeno ubojstvo ženske osobe tim se zakonskim izmjenama kažnjava s najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

(Hina)