Srijeda, 03 Travanj 2024
ŽUPAN NIKOLA DOBROSLAVIĆ I PREDSJEDNIK UDRUGE LUKA ORŠULIĆ POTPISALI UGOVOR

UDRUGA NERETVANSKIH LAĐARA OBNAVLJA FLOTU, JEDNU LAĐU FINANCIRAT ĆE I ŽUPANIJA

UDRUGA NERETVANSKIH LAĐARA OBNAVLJA FLOTU, JEDNU LAĐU FINANCIRAT ĆE I ŽUPANIJA Foto: DNŽ


Župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić i predsjednik Udruge lađara Neretve Luka Oršulić potpisali su u srijedu u Palači Ranjina u Dubrovniku Ugovor o nabavci tradicionalne neretvanske lađe. Naime, Udruga lađara Neretve je u procesu obnove flote za tradicionalni Maraton lađa na Neretvi, a ovim Sporazumom Dubrovačko - neretvanska županija osigurava sredstva za kupnju jedne lađe.

Župan se zahvalio udruzi Lađara na ovoj inicijativi i istaknuo da se radi o izradi potpuno identičnih lađa za novu generaciju natjecanja .

- Dubrovačko - neretvanska županija se uključila u akciju na način da potpisivanjem ovog Ugovora osiguravamo kupnju jedne lađe, a potičemo sve koji su u mogućnosti da se uključe i sudjeluju u ovoj akciji. Maraton lađa se odavno pretvorio u manifestaciju državne razine te čini Neretvu, a i cijelu našu županiju još atraktivnijom u turističkom smislu. - rekao je župan Dobroslavić.

Predsjednik Udruge lađara Neretve Luka Oršulić zahvalio se ovom prilikom županu Dobroslaviću, DNŽ i Vladi RH na maksimalnom pomaganju rada udruge te pomaganju cijele doline Neretve i očuvanju njene baštine.

- Što se tiče lađa napravljen je program u kojem se grade 33 nove lađe, a za to je zaslužno brodogradilište Stipaničev. Lađe će biti identične kako ne bi bilo nikakvih prigovora o eventualnoj nepravilnosti u daljnjem natjecanju. Do 1. srpnja će biti isporučeno 15 lađa, a jedna od tih lađa je i od Županije dubrovačko - neretvanske po kojoj će i dobiti ime. - rekao je Oršulić.

JPA