Utorak, 19 Rujan 2023
Grad Ploče:

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI REKREATIVNE ZONE BANJE

Pozicija buduće Rekreativne zone Banje Pozicija buduće Rekreativne zone Banje Ilustracija JP


Započeli su radovi na prvoj fazi izgradnje Rekreativne zone Banja u sklopu koje će se realizirati nogometno igralište, izvijestili su danas iz pločanske gradske uprave navodeći kako je procijenjena nabavna vrijednost projekta bila 73.500 eura bez PDV-a, uz osigurano sufinanciranje u iznosu 35.909 eura iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i iz proračuna RH posredstvom LAG-a Neretva. „Radovi će biti dovršeni do kraja godine”, dodaju iz Grada Ploča.

„Cilj je napraviti novu rekreacijsku zonu na području Ploča, kao odgovor na sve veći interes građana za rekreativnim sportom, a pri tom iskoristiti dostupna gradska zemljišta i staviti ih u javnu upotrebu. U sklopu trenutnih radova izradit će se armirano-betonski temelji i zidovi, 380 m2 asfaltirane podloge igrališta s nogometnim golovima, uredit će se kolne i pješačke površine, ugraditi klupe, koševi za otpad, ograda igrališta s čeličnim stupovima te čelična vrata, postavit će se 4 stupa javne rasvjete s 8 reflektora, javna slavina s pitkom vodom te će se postaviti odvodnja s pripadajućom rešetkom.” - piše u priopćenju Grada Ploča.

- Pristupili smo ovom projektu prema pravilima struke, izradivši idejni projekt za širi obuhvat koji je površine cca 3200 m2. Odabrali smo za početak urediti jedan dio obuhvata, a to će biti nogometno igralište, upotrebno najpotentnije i najpotrebnije. U narednom periodu razvijat ćemo projekte za druge dijelove obuhvata i, nadam se, u skoroj budućnosti imati cijelu jednu novu rekreativnu zonu koja će okupljati građane u fizičkoj aktivnosti, ali i razonodi. - rekao je gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević.

Promišljajući cjeloviti prostor ove zone, iz Grada Ploča paralelno su dali izraditi projekt hortikulture i navodnjavanja unutar obuhvata igrališta, koji će se izvoditi dok traju građevinski radovi na samom igralištu. Kroz daljnji razvoj pojasa u budućnosti se predviđa uređenje igrališta za djecu, igrališta za odbojku na pijesku, postavljanje stolova za stolni tenis, uređenje ljetne kuhinje, uređenje zone kupališta, sanitarnog čvora kupališta te 24 parkirališna mjesta.

jp