Utorak, 23 Svibanj 2023
Proslava Dana Grada Ploča:

PLOČANI ĆE DAN GRADA PROSLAVITI I UZ KONCERT JASNE ZLOKIĆAkcijom sadnje „(ZA)ZELENI GRAD” u četvrtak 25. svibnja od 13 do 14 sati u Ul. Vladimira Nazora (iza trgovine Višnja) započet će aktivnosti u sklopu proslave 30. Dana Grada Ploča.

Do kraja tjedna i same proslave Dana grada i Dana zaštitnice Župe Ploče - Kraljice neba i zemlje, na više lokacija diljem Ploča građani će imati priliku sudjelovati na nekoliko različitih sportskih, zabavnih, gastro i kulturnih događanja.

Petak, 26. svibnja, rezerviran je za djecu te će se na platou ispred Crkve od 10 do 13 sati odvijati Sportsko - zabavni program, uključujući Dance & Fun show s animatorima. Isti dan u 19:30 u Narodnoj knjižnici dr.sc. Ivo Orešković održat će predavanje „Živija san u pet mista, a nisan se maka iz kuće”.

Subota od 18 sati na platou ispred Crkve rezervirana je za gastro večer s majstorima hrvatske kuhinje, na čelu s Tomislavom Špičekom kao glavnim gostom.

Centralni zabavni događaj svakako je koncert Jasne Zlokić u subotu, 27. svibnja, od 21 sat.

Nedjelja će započeti tradicionalnom budnicom od 8.30, a u 10 sati održat će se procesija te svečana sveta misa.

- Pozivam sve građanke i građane da izađu, povedu djecu, provesele se i zabave, a posebno da se u što većem broju okupimo u subotu navečer na rivi i da uživamo u koncertu Jasne Zlokić, jedne od najdugovječnijih diva hrvatske glazbe koju podjednako vole i starije i mlađe generacije. Ide dan našeg grada, proslavimo ga u velikom broju. - poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Grad Ploče