Utorak, 12 Rujan 2023
U organizaciji udruge „Atento”

„OPERA GALA” U BLATU UZ DVOJE VOKALNIH SOLISTA S KORČULEMladi solisti Marija Salečić (sopran), Dora Jana Klarić (mezzosopran), Roko Radovan (tenor), Jurica Jurasić Kapun (bariton) i Viktor Čižić na klaviru, u organizaciji udruge „Atento” u Blatu priređuju „Opera Gala” koncert koji će se održati 16. rujna u Velikoj dvorani Doma kulture.

Publika će imati prilike slušati arije, duete i kvartete najpoznatijih opernih skladatelja, uz par intermezza na klaviru. Na programu će biti Verdi, Donizetti, Gotovac, Tijardović, Mozart, Bizet i drugi.

Nastupit će tako dva operna vokala potekla s otoka Korčule.

Marija Salečić odrasla je u Brni, a nedavno je imala svoj premijerni nastup u zagrebačkom HNK s glavnom ženskom ulogom u operi Amfitrion (B. Papandopulo). Dobitnica više nagrada u inozemstvu te prekrasnog i punog glasa, Marija već sada obećava postati jednom od diva hrvatske opere.

Roko Radovan iz Lumbarde već za vrijeme studija osvojio je mnogobrojne nagrade kojima potvrđuje svoju kvalitetu, a redovito dobiva i pozive da sudjeluje u značajnim glazbenim projektima i nastupima na najprestižnijim domaćim pozornicama. Tako jer prošlog i pretprošlog ljeta nastupio na Dubrovačkim ljetnim igrama; 2022. pjevao je s Dianom Damrau, jednom od najpoznatijih svjetskih sopranistica, uz Simfonijski orkestar HRT-a, predvođenim maestrom Ivanom Repušićem.

Cijena ulaznice iznosi 8 eura, a đaci, studenti i umirovljenici mogu ulaznicu kupiti po cijeni od 5 eura. Ulaznice su u pretprodaji u agenciji Blatotours, a prodavat će se i na ulazu u dvoranu.

Program se ostvaruje uz podršku Turističke zajednice Općine Blato, Županije dubrovačko - neretvanske i Općine Blato.

jp