Ponedjeljak, 15 Siječanj 2024
IMOVINSKE KARTICE

KUZMA TOMAŠIĆ JE NAČELNIK S NAJMANJOM I ISPODPROSJEČNOM PLAĆOM

Načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić Načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić Foto: Božo Radić / CROPIX
Piše:

Do kraja siječnja svi politički dužnosnici moraju predati nove imovinske kartice, a Južni objavljuje trenutno stanje kod svih načelnika i gradonačelnika.

Načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić (Socijaldemokrati) za svoju dužnost prima plaću koja je u Hrvatskoj statistički neto ispodprosječna i iznosi 852 eura. Najmanja je to plaća među načelnicima i gradonačelnicima u Dubrovačko - neretvanskoj županiji. Kuzma Tomašić, prema imovinskoj kartici, „krpi” se godišnje još s ukupno 4.363 eura koje uprihoduje od bavljenja poljoprivredom.

Smokviški načelnik nema u svom vlasništvu ni automobil već ga koristi na leasing s ratom od 201 eura na 60 mjeseci od 2018. godine kada je vrijednost automobila bila 10.665 eura. U imovinskoj kartici ne navodi se u kojem je automobilu riječ, ali svakako se ne radi o luksuznom modelu. Od pokretnina, osim prikolice stare dvije godine vrijedne 729 eura nema druge vrijednije imovine koja bi se trebala upisati u imovinsku karticu.

Kuzma Tomašić ima i jednu, simboličnu dionicu Hajduka. Njena nominalna vrijednost je 66,36 eura.

Dužnosnici u imovinske kartice moraju unijeti i „ostala članstva i funkcije”, kako to tamo piše, pa i ako ne primaju naknadu za rad. Tako je Tomašić upisao da je predsjednik Nogometnog kluba Jadran Smokvica te zamjenik predsjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Smokvica.