Srijeda, 23 Kolovoz 2023
Nacija bez otpora idiotima, a oni asimiliraju brže od Borga, neminovno ide putem poglupljivanja

JESU LI HRVATI NACISTIČKA NACIJA ILI SMO SAMO ASIMILIRANI?

Davor Mladošić Davor Mladošić
Piše:

Nakon nedavnog pohoda Dinamovih huligana u Ateni Hrvate se češće no inače časti epitetima neonacista i fašista, a hrvatski „navijači” redovno se trude da takav „imidž” i održe. Eto ni utakmica Rudeša, pazi – Rudeša, Bog te mazo, i Hajduka u Kranjčevićevoj, nije prošla bez nacističkih obilježja. Navijači Rudeša izvjesili su naime, bez pardona, nacistička obilježja i što je najgore od svega – nitko na stadionu na to nije reagirao pa ni redarska služba.

Jesmo li onda uistinu nacistička, fašistička nacija?! Je li nam opravdano lijepe te etikete?

Hrvatska je, posebno njen dalmatinski dio, na području bivše Jugoslavije podnijela, u odnosu na broj stanovnika, najveću žrtvu u borbi protiv nacističkog i fašističkog ološa, što okupatorskog što onog domaćeg u ustaškim redovima. Hrvatska je, u sklopu novoformirane Jugoslavije, iz Drugog svjetskog rata izašla kao pobjednica i taj status pobjednika u Drugom svjetskom ratu imali smo neupitno desetljećima pa i izlaskom iz Jugoslavije sve dok... Pa sve dok u Hrvatskoj, nakon smrti dr. Franja Tuđmana, koji je takve ipak kontrolirao, nisu izgmizali povijesni revizionisti koji nas uporno pokušavaju uvjeriti kako je hrvatska povijest 1941. - 1945. gubitnička, a ne pobjednička. I većina na to šuti, baš kao što su svi šutjeli u nedjelju u Kranjčevićevoj.

Šutnja je obično odobravanje, no ne i u ovim slučajevima, ova hrvatska šutnja jednostavno je i samo odraz modernog društva u kojem nikoga ili blaže kazano, većinu zapravo nije briga za ništa osim za vlastito preživljavanje. Takvo, društvo bez otpora idiotima, neminovno ide putem poglupljivanja, a idioti asimiliraju brže od Borga, toliko brzo da ima i onih koji će povjerovati kako nogometaši nisu na prsima nosili zvijezde petokrake samo zato jer ih je idiot uklonio u „Photoshopu”.

Možda ima i onih koji će povjerovati da je šljam iz njemačkih SS jedinica 40-tih godina prošlog stoljeća na Jadran stigao malo na ljetovanje, organizirano, a onda su te poštene i radišne Nijemce, njih 214, dok su se na otoku Jakljanu brčkali i mirno ležali na luft madracima, pobili tamo neki zločesti partizani, onako, iz čista mira. Valjalo bi ih svecima proglasiti, te njemačke „turiste”, i podignuti im spomenik. Oh, pardon, spomenik im je na Jakljanu već podignut, a danas Udruga Hrvatski domobran Dubrovnik tamo organizira i „hodočašće” pa ako nisu sveci, ako je već hodočašće u pitanju, a onda su deboto blaženi.

I onda, je li nacija u kojoj se bez otpora podižu spomenici nacistima nacistička ili smo samo asimilirani?