Utorak, 28 Svibanj 2024
ACI MARINA DUBROVNIK

JEDINSTVENA SLIKARSKA RADIONICA U JEDNAKO JEDINSTVENOM AMBIJENTU

JEDINSTVENA SLIKARSKA RADIONICA U JEDNAKO JEDINSTVENOM AMBIJENTU Foto: lk


U ACI marini Dubrovnik održana je jedinstvena slikarska radionica u organizaciji PopHeart Factoryja pod vodstvom akademske slikarice i vlasnice ove kreativne tvornice Ivane Miloglav. Tom prigodom polaznici radionice imali su priliku u specifičnom ambijentu dubrovačke marine slikati motive iz marine, prirodne ljepote, ali i kulturno - povijesno nasljeđe ovoga područja.

ACI marina Dubrovnik jedna je od najfrekventnijih i najistaknutijih marina na Jadranu te marina koja pripada samom vrhu nautičke ponude Hrvatske, ali i Mediterana. Zahvaljujući ljetnikovcu Sorkočević, jedinstveni je primjerak u svijetu, a na svoje koncesijsko područje kontinuirano privlači brojne zaljubljenike u nautiku, prirodne ljepote te kulturu.

Najsuvremenija nautička infrastruktura, bogata gastronomska ponuda, raznolika ponuda usluga za sve korisnike te iznimna lokacija kontinuirano u dubrovačku marinu privlače sve veći broj nautičara. Naime, ACI marina Dubrovnik na jednome mjestu spaja nautičku tradiciju, iznimnu arhitekturu, kulturno - povijesno nasljeđe te prirodne ljepote. Kao takva, dubrovačka je marina mjesto susreta brojnih zaljubljenika u nautiku, prirodna bogatstva, povijest te umjetnost.

- Dubrovačka marina jedna je od najistaknutijih jedinica našeg nautičkog lanca, a svakako jedna od marina koja pripada samom vrhu nautičke ponude Mediterana. Jedan od glavnih aduta marine je bez dvojbe ljetnikovac Sorkočević. Riječ je o gotičko - renesansnom dvorcu koji se nalazi na području marine, zahvaljujući kojemu je ACI marina Dubrovnik unikat ne samo u Hrvatskoj ili regiji, već i u cijelome svijetu. Ponosni smo na ovu suradnju te ovim putem želim zahvaliti akademskoj slikarici Ivani Miloglav što je našu marinu procijenila prigodnim mjestom susreta i kulisom ove zaista posebne radionice. Ivana je u našu već živopisnu marinu dodatno unijela boje, a upravo to je i ono što mi svakodnevno radimo. Događanje poput ovog je jedinstveno, kako se i priliči marini poput naše te njime idemo u smjeru diversifikacije, ACI marine Dubrovnik, ali i cjelokupne ponude ACI-ja. - istaknuo je Leo Ajduković, direktor ACI marine Dubrovnik.

Uvod u radionicu bila je plovidba Rijekom dubrovačkom prilikom koje su sudionici uživali u panoramskom pogledu na tamošnja ladanjska zdanja te su čuli pripovijesti iz njihova stoljetnog života. Na samoj radionici, u jedinstvenom povijesno - kulturnom nautičkom ambijentu dubrovačke marine polaznici su potom slikali motive iz nje, ali i njenog okruženja.

- Slikanje u perivoju ljetnikovca Sorkočević u ACI Marini Komolac, redovita je ponuda umjetničkog studija PopHeart Factory namijenjena svim zaljubljenicima u slikarstvo. Upravo smo u tom predivnom i inspirativnom prostoru održali posljednju ovosezonsku radionicu redovitog Tečaja crtanja i slikanja za odrasle u PopHeart Factoryju. Polaznike smo uveli u povijest i kulturni značaj područja Rijeke dubrovačke i njenih ljetnikovaca, a potom uživali u plein air slikarstvu koje na poseban način nadahnjuje kreativni duh. Ovim putem zahvaljujem se direktoru ACI marine Dubrovnik, gospodinu Leu Ajdukoviću na ustupljenom prostoru i podršci da se taj veličanstveni prostor oživi i obogati jednom ovakvom aktivnosti. Pozivam sve kreativce, kako domaće, tako i strane posjetitelje da nam se pridruže ovdje u nadolazećim ljetnim mjesecima. - istaknula je Ivana Miloglav, akademska slikarica.

Lana Krušnik