Ponedjeljak, 13 Svibanj 2024
ISTAKNUO JE PROBLEM S KABRIOLET AUTOBUSIMA

GRADONAČELNIK DUBROVNIKA NAJAVIO KAKO ĆE NA PILE DOĆI ZAŠTITARI

GRADONAČELNIK DUBROVNIKA NAJAVIO KAKO ĆE NA PILE DOĆI ZAŠTITARI Foto: Tonći Plazibat / CROPIX


Osim što će na dijelu Pila biti postavljene fizičke prepreke, parkiranje na Pilama, koje često, kaže gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zloupotrebljavaju vozači kabriolet autobusa, za desetak dana nadzirat će i zaštitari, najavio je Franković. Gradonačelnik je naime već isticao kako će na Pilama angažirati zaštitarsku službu.

- Imamo jednu lošu situaciju što se tiče cabrio autobusa. Jutros je, dok sam dolazio ovdje, cijela jedna traka je bila zauzeta cabrio autobusima. Iako sam prošle godine bio vrlo korektan prema njima i rekao sam da mogu stajati do pet minuta, nažalost, to se nije ispoštovalo i danas vidimo da gotovo cijeli dan tamo stoje, odnosno dok ne napune autobuse. - rekao je Franković.

- Mi ćemo u idućih desetak dana ugraditi sustav fizičkih barijera i imat ćemo angažiranu zaštitarsku tvrtku koja će voditi računa o tome da na Pile mogu doći jedino i isključivo oni koji su kupili svoj dolazak i imaju vinjetu, odnosno određeni pravni status. Donio sam konačnu odluku nakon dugog promišljanja sa suradnicima. Vidimo da se broj cabrio autobusa iz godine u godinu povećava i samo je pitanje koliko će ih biti iduće godine. Vodit ćemo računa da oni mogu ući u zonu posebnog prometnog režima, ali nema zadržavanja na Pilama. Dopustit ćemo im kratoročno zadržavanje do pet minuta na Pločama, ukrcaj, iskrcaj i to je to. - kazao je gradonačelnik Mato Franković.

nm