Petak, 21 Travanj 2023
UZ RAMAZANSKI BAJRAM

FOTO / Prijem u Islamskoj zajednici Dubrovnik

FOTO / Prijem u Islamskoj zajednici Dubrovnik Foto: DNŽ


U prigodi proslave Ramazanskog bajrama danas je održan prijem u prostorima Islamske zajednice Dubrovnik. Prijemu su nazočili predstavnici županije Dubrovačko – neretvanske, predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, Grada Dubrovnika, i vjerskih zajednica te brojni drugi uzvanici iz javnog i društvenog života.

Dubrovački imam Salkan ef. Herić ovom je prigodom iskazao zadovoljstvo okupljanjem na ovaj veliki blagdan, zahvalio prisutnima na dolasku te poručio svim sugrađanima islamske vjeroispovijesti da proslave blagdana protekne u duhu miru i radosti.

Predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić je imamu Salkanu ef. Heriću i svim pripadnicima Islamske zajednice uputila iskrene čestitke te naglasila kako je današnji prijem najbolji pokazatelj dobrih odnosa među vjerskim zajednicama u našem gradu i našoj županiji. Također, istaknula je kako je suradnja Dubrovačko-neretvanske županije i Islamske zajednice Dubrovnik vrlo dobra te kako je uvjerena da će se tako nastaviti i dalje zajedno graditi suživot, toleranciju i razumijevanje.

Ovom prilikom predsjednik Gradskog vijeća Potrebica ispred Grada Dubrovnika uputio je čestitku Islamskoj zajednici i svim sugrađanima koji slave blagdan Bajrama, podsjetivši još jednom na važnost poštovanja i tolerancije među ljudima i zajednicama, dodavši kako to predstavlja jednu istinsku poveznicu i jamstvo za bolju budućnost.

JP