Ponedjeljak, 22 Travanj 2024
GRAD DUBROVNIK I OVE JE GODINE ORGANIZIRAO ZELENU ČISTKU

Foto / POŠLI U EKOLOŠKU AKCIJU, NAŠLI ZAOSTALU GRANATU

Foto / POŠLI U EKOLOŠKU AKCIJU, NAŠLI ZAOSTALU GRANATU Foto: Grad Dubrovnik


Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, je trinaestu godinu zaredom organizirao akciju Zelena čistka koja se održavala u tjednu od 15. do 20. travnja.

U akcijama je sudjelovalo oko 170 volontera na više lokacija. Nakon akcija provedenih u području grada Dubrovnika na više lokacija u suradnji s udrugom Maritimo Recycling, Osnovnom školom Montovjerna, Javnom ustanovom Rezervat Lokrum i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije uz podršku tvrtke Čistoća Dubrovnik od ponedjeljka do petka, aktivnosti su nastavljene i u subotu na više lokacija. U ovim akcijama sudjelovali su Ronilački klub Dubrovnik, Hrvatsko planinarsko društvo Dubrovnik, Udruga DART, Udruga ljubitelja hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota i Gimnazija Dubrovnik. Aktivnosti prikupljanja otpada provedene su u podmorju Rijeke Dubrovačke, na Lokrumu, na Gorici Sv. Vlaha i u park-šumi Velika i Mala Petka.
 
Prema izvješćima volontera prikupljan je otpad različitih vrsta kao što je karton, plastika, metal, stiropor, otpad u moru…Tijekom ove Zelene čistke otkrivena je i eksplozivna naprava u obuhvatu od Meteorološke stanice na Gorici Sv. Vlaha do Opće bolnice. Naime, članovi Udruge ljubitelja hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota čistili su okoliš te su uz otpad pronašli i minobacačku granatu, na teren su pozvani djelatnici MUP-a koji su sigurno uklonili i zbrinuli granatu.
 
Upravi odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika zahvaljuje svim sudionicima i volonterima na sudjelovanju, kao i tvrtki Čistoća d.o.o. te MUP-u.

jp