Četvrtak, 11 Srpanj 2024
NA PROSLAVU JE STIGLA I SKUPINA VJERNIKA IZ VELE LUKE

DON JOZO NJAVRO BIO JE DUGOGODIŠNJI SVEĆENIK U VELOJ LUCI, PROSLAVIO JE DIJAMANTNI JUBILEJ

DON JOZO NJAVRO BIO JE DUGOGODIŠNJI SVEĆENIK U VELOJ LUCI, PROSLAVIO JE DIJAMANTNI JUBILEJ Foto: Dubrovačka biskupija


Umirovljeni svećenik Dubrovačke biskupije don Jozo Njavro proslavio je dijamantni svećenički jubilej u nedjelju 7. srpnja u Svetištu Kraljice mira u rodnom Hrasnu. Uz slavljenika je koncelebriralo više svećenika među kojima su bili župnik župe Hrasno don Vinko Raguž, župnik iz Vela Luke don Hrvoje Katušić, don David Pahor i drugi svećenici.

Na slavlju 60. obljetnice misništva sudjelovala je svećenikova rodbina, prijatelji i mještani, a pristigla je i skupina vjernika iz Vela Luke gdje je jubilarac cijelo desetljeće bio na službi kao i vjernici iz Dubrovnika te djelatnice Svećeničkog doma u Dubrovniku. Čestitku je uputio dubrovački biskup Roko Glasnović.

Na početku mise 14. nedjelje kroz godinu prigodnu riječ je izrekao župnik iz Čeljeva don Ivo Šutalo, a domaći župnik Raguž zahvalio je svima. Darovima i čestitkama od srca mnogi okupljeni su darivali jubilarca Njavra za kojeg je ovo bio vrlo emotivan događaj.

jozo njavro 100724 2 min

Don Jozo Njavro rođen je 1937. godine u Donjem Hrasnom u Hercegovini, od oca Nika i majke Božice Šutalo. Pučku školu završio je u Brštanici, gimnaziju u Dubrovačkom sjemeništu, a teološki studij u Zagrebu. Zaređen je u Dubrovniku 29. lipnja 1964. godine.

Prvu službu počeo je u Ordinarijatu Dubrovačke biskupije kao arhivar Biskupske kurije i biskupov tajnik te je skrbio za manje gradske crkve sv. Josipa, sv. Nikole i sv. Roka. Uz ta zaduženja jednu godinu pomagao je u župi Suđurađ, a potom i u Brgatu. Od ožujka 1968. upravljao je župom Vela Luka gdje je ostao deset godina. Od 1978. je bio na službi u župi Svetog Spasa u Mokošici i tu je proveo trinaest godina, a iz Mokošice je ekskurirao župu Osojnik. U rujnu 1991. preuzeo je župu sv. Andrije na Pilama u Dubrovniku i tu je najdulje služio, sve do odlaska u mirovinu. U ljeto 2016. godine u crkvi sv. Andrije na Pilama svečano je proslavio 50 godina pastoralnog rada u Dubrovačkoj biskupiji i 25 godina djelovanja u župi sv. Andrije.

Objavio je dvije knjige: “Putovi života” i “Kraljica Mira: Hrasno”. Danas živi u Svećeničkom domu u Dubrovniku.

db