Srijeda, 15 Svibanj 2024
METKOVSKI GRADONAČELNIK OSTVARIO JE ZAVIDAN PREFERENCIJALNI REZULTAT

DALIBOR MILAN ULAZI U SABOR: POSEBNO ĆU SLUŠATI POTREBE POLJOPRIVREDNIKA

Dalibor Milan na predizbornom skupu HDZ-a u Dubrovniku Dalibor Milan na predizbornom skupu HDZ-a u Dubrovniku Foto: Božo Radić / CROPIX
Piše:

Konstituirajuća sjednica novog saziva Hrvatskog sabora održat će se u četvrtak, a metkovski gradonačelnik Dalibor Milan jedan je od novih zastupnika.

Nakon što je na parlamentarnim izborima dobio zavidan broj preferencijalnih glasova birača te u dolini Neretve ostvario odličan rezultat za HDZ, Milan za Južni ističe kako će u Saboru zastupati interese svih žitelja Dubrovačko – neretvanske županije, a posebno stanovnike doline Neretve, koji su njemu i HDZ-u na proteklim izborima dali veliko povjerenje.

- Ulazim u Sabor umjesto Branka Bačića i to je velika čast i za mene još veća odgovornost. - kazao je Milan i dodao:

- U Hrvatskom sabor prije svega ću zastupati interese svih žitelja Dubrovačko – neretvanske županije, posebno mojih Neretvana. Ovdje kod nas je primarna djelatnost poljoprivreda i slušat ću potrebe poljoprivrednika i pokušati zastupati njihove interese, a bavit ću se i temama, poput prometne povezanosti doline Neretve s autocestom, kao i brojnim drugim pitanjima. - istaknuo je Milan, koji će uz onu saborskog zastupnika obavljati i dužnost gradonačelnika Grada Metković.

- Neće biti lako, ali siguran sam da ću uspjeti odgovorno i dobro obavljati obje funkcije. I dalje ostajem gradonačelnik Grada Metkovića jer to je spojiva dužnost. - rekao je Milan.

Metkovski gradonačelnik je na proteklim parlamentarnim izborima ostvario izvrstan preferencijalni, ali i stranački rezultat.

- U Metkoviću, kao i čitavoj dolini Neretve, HDZ je ostvario odličan rezultat. Dakle, HDZ je u Metkoviću dobio više od 50 posto glasova birača, što smatram odličnim rezultatom. Ja sam kao kandidat za Sabor dobio 4200 preferencijalnih glasova, većinom iz doline Nereteve i zahvalio bih svim stanovnicima koji su za mene glasali. Nadam se da ih svojim daljnjim radom i kao gradonačelnik i kao saborski zastupnik neću razočarati te da će biti zadovoljni načinom na koji ću zastupati njihove interese. - rekao je gradonačelnik Grada Metkovića, od četvrtka i saborski zastupnik HDZ-a, Dalibor Milan.