Srijeda, 19 Srpanj 2023
Dubrovnik s Čolićem ruši hrvatski rekord honorara za nastup uz doček Nove godine

ČOLIĆ ĆE NASTUPOM U DUBROVNIKU ZARADITI PRAVO BOGATSTVO

Zdravko Čolić Zdravko Čolić Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Piše:

Koncert Zdravka Čolića u Silvestarskoj noći na Stradunu Grad Dubrovnik stajat će 130 000 eura. Najveći je to iznos dosad koji će Grad Dubrovnik platiti jednom pjevaču za koncert u novogodišnjoj noći i najveći iznos koji je dosad isplaćen za takav koncert u Hrvatskoj. Za dio građana iznos je to od kojeg im se vrti u glavi dok je za druge to realan iznos honorara za jednu od najvećih zvijezda bivše države. No,uz nešto drukčiji koncept Zimskog festivala, potporu sponzora te osmišljenu kampanju u zemljama regije, od tog bi koncerta Dubrovnik mogao imati višestruku korist.

Zdravko Čolić prošle je godine za doček pjevao u Kotoru. I dok se cijena tog nastupa drži u tajnosti, 2019. za nastup Zdravka Čolića u novogodišnjoj noći te Cecin koncert dan poslije, Budva je ukupno izdvojila 170 000 eura.

Uz Olivera Dragojevića, koji je s Gibonnijem nastupio na Milenijskom dočeku, Zdravko Čolić najveća je zvijezda koja je dosad pjevala na Stradunu. Od njegova koncerta puno očekuju i gradska uprava i građani.

Čolić Dubrovčane i njihove goste sigurno neće razočarati, a njegov prošlogodišnji koncert u Kotoru trajao je tri sata.

Za njegov nastup u rebelansu proračuna navodno su već osigurana sredstva, a računa se i na sponzore.

Da će Zdravko Čolić nastupiti u Silvestarskoj noći za vikend je putem društvenih mreža najavio gradonačelnik Mato Franković, a potom je i sam Čolić u video obraćanju istaknuo kako ga veseli koncert na Stradunu na najljepšoj pozornici na svijetu.

Ljetni mjeseci su posljednjih godina vrijeme kada iz gradske uprave i Turističke zajednice grada Dubrovnika objavljuju tko će za Novu godinu nastupit na Stradunu, kada se objavljuje program Zimskog festivala.

Osim što ga je najavio putem društvenih mreža, gradonačelnik Mato Franković još nije davao izjave o Čolićevu novogodišnjem koncertu, no iz njegova posta u kojem je naveo kako će to „biti doček za pamćenje”, jasno je da se od koncerta Zdravka Čolića puno očekuje jer Čolić je zvijezda koja u Dubrovnik može privući veliki broj gostiju iz susjednih zemalja, koji bi se u Gradu trebali zadržati i nakon što Čolićev koncert na Stradunu završi.

Naime, u susjednoj Crnoj Gori i Srbiji 1. i 2. siječnja neradni su dani dok se u BiH ne radi ni 3. siječnja. Ako se uzme u obzir da Stara godina pada na nedjelju, kojoj prethodi za većinu neradna subota, gosti bi se u Gradu mogli zadržati nešto duže. Prilika je to za hotele da osmisle povoljne aranžmane dok Grad Dubrovnik i gradska Turistička zajednica trebaju osmisliti što više događanja i dobru medijsku kampanju, koja će, naravno, nešto i koštati.