Četvrtak, 25 Svibanj 2023
Potpisan je sporazum s Domom zdravlja Dubrovnik

NP MLJET, OPĆINA MLJET I ŽUPANIJA FINANCIRAT ĆE I DALJE SANITETSKI PRIJEVOZ NA OTOKU

Poptisivanje sporazuma Poptisivanje sporazuma Foto: DNŽ


Potpisanim sporazumom o financiranju nadstandardnog dijela tima sanitetskog prijevoza na području Općine Mljet nastavlja se dugogodišnja praksa financiranja istog na području otoka Mljeta. Sporazum su potpisali župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Mljet Đivo Market, ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Mljet Ivan Sršen i ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Sporazumom se Dom zdravlja Dubrovnik obvezao osigurati nadstandardni dio tima sanitetskog prijevoza koji se sastoji od jednog vozača i vozila sanitetskog prijevoza, a koji će stalno biti stacioniran na području Općine Mljet. Troškove godišnje bruto plaće vozača dijele Javna ustanova Nacionalni park Mljet 50 posto, te po 25 posto Općina Mljet i Dubrovačko-neretvanska županija.

Istom prilikom župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan potpisali su ugovor kojim Dubrovačko-neretvanska županija iz proračuna sufinancira dio godišnjih troškova za plaću, dodatak na plaću, kao i troškove prijevoza liječničkog tima na radu u ordinaciji na otoku Koločepu.

JP