Srijeda, 21 Rujan 2022
EUROPSKI PRVACI U VATERPOLU U KATEGORIJI „PLUS 50”

Župan Dobroslavić s Dubrovačkim veteranima

Župan Dobroslavić s Dubrovačkim veteranima Foto: DNŽ


Župan Nikola Dobroslavić primio je danas Dubrovačke veterane koji su, u Italiji, na Europskom prvenstvu veterana u vaterpolu osvojili zlato.

- Na natjecanju je sudjelovalo 55 veteranskih momčadi. Za medalje u kategoriji „plus 50” borilo se 14 sastava, a utakmice su se igrale svaki dan. – istaknuo je trener Veterana Goran Turajlić dodavši da je ovo 13. medalja na značajnim natjecanjima, no prvi put su Dubrovački veterani prvaci Europe.

- Dubrovnik tradicionalno ima izvrsne vaterpoliste. Potvrda toj tvrdnji je naša petorka u zlatnoj Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, ali i ovo vaše europsko zlato. – rekao je župan Dobroslavić i uz sportski dio natjecanja naglasio kako, svojim uspjesima, Dubrovački veterani već godinama promoviraju Hrvatsku i Dubrovačko-neretvansku županiju.

Na prijemu su, uz župana Dobroslavića, bili i zamjenik župana Joško Cebalo, privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

JP