Utorak, 28 Ožujak 2023
PRIMANJE U RANJINI

Župan Dobroslavić primio dobitnike priznanja „Suncokret ruralnog turizma”

Župan Dobroslavić primio dobitnike priznanja „Suncokret ruralnog turizma” Foto: DNŽ


Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima primio je u palači Ranjina dobitnike priznanja „Suncokret ruralnog turizma” iz Dubrovačko -neretvanske županije.

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je godišnje priznanje koje se dodjeljuje najboljim turističkim gospodarstvima u ruralnim područjima Hrvatske. Nagrada promovira održivi turizam i potiče poduzetništvo u ruralnim područjima. Kriteriji za dodjelu nagrade uključuju kvalitetu smještaja, ponudu aktivnosti i sadržaja, gastronomsku ponudu te održivost i doprinos lokalnoj zajednici.

U kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija srebrene povelje osvojili su OPG Pašeta iz Trstenoga te OPG Pave Zvrko iz Drvenika u Konavlima.

OPG Tasovac iz Žrnova dobitnik je posebnog priznanja za očuvanje autohtonih sorti vinove loze i tradicionalne korčulanske arhitektureu kategoriji Vinski turizam.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je svim nagrađenima te istaknuo kako Dubrovačko - neretvanska županija cijeni njihov uloženi trud i rad.

- Mi zaista imamo turizam na jednoj zavidnoj razini, no, pred nama je i zadatak razvoja selektivnih oblika i novih turističkih ponuda i zaista je veliki potencijal segment ruralnog turizma. Zahvaljujem svima vama na upornosti i svemu uloženom i ponosan sam na činjenicu da naša županija svake godine bilježi nagrade i niže uspjehe na ovom polju. - zaključio je župan Dobroslavić.

JP