Četvrtak, 15 Veljača 2024
POTPISAN JE I UGOVOR O SUFINANCIRANJU PROTUPOŽARNE OPREME ZA PARK PRIRODE

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ NA LASTOVU, EVO KAKO NAPREDUJU RADOVI U UBLIMA

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ NA LASTOVU, EVO KAKO NAPREDUJU RADOVI U UBLIMA Foto: DNŽ


Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i suradnicima boravio je u radnom posjetu Općini Lastovo. Tom prilikom, s Javnom ustanovom Park prirode Lastovsko otočje potpisan je Ugovor o sufinanciranju protupožarne i sanacijske opreme.

Riječ je o branama u slučaju onečišćenja na moru i vatrogasnoj crpki čija je vrijednost oko 25 tisuća eura. Dubrovačko -neretvanska županija sufinancirat će 80 posto iznosa, a ostatak Park prirode. Župan Nikola Dobroslavić navedeni ugovor potpisao je s ravnateljem Javne ustanove Mirom Maričevićem.

Nakon toga, predstavnici županije obišli su kapitalni projekt lučke infrastrukture na Lastovu - rekonstrukciju i nadogradnju luke Ubli.

U ovom trenutku na gradilištu su u tijeku radovi iskopavanja u čvrstoj i kompaktnoj stijeni, fino planiranje posteljice ispod obalne konstrukcije, ugradnja betonskih elemenata s predopterećenjem te je u tijeku montaža mobilne betonare.

Nositelj ovog infrastrukturnog projekta je Lučka uprava Dubrovačko -neretvanske županije, a sufinanciran je sredstvima Kohezijskog fonda. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 7,84 milijuna eura. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda 85 posto što iznosi, 6,66 milijuan eura dok će se ostatak od 15 posto financirati iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

jp