Petak, 12 Travanj 2024
ZA SVE JE KRIV KONCERT ZDRAVKA ČOLIĆA

ZBOG PRIJETNJI GRADONAČELNIKU DUBROVNIKA UHIĆEN 60-GODIŠNJAK

Mtao Franković i pismo u kojem mu je 60-godišnjak prijetio Mtao Franković i pismo u kojem mu je 60-godišnjak prijetio Foto: JP / arhiva


Pritvoren je šezdesetogodišnjak koji je smrću prijetio gradonačelniku Dubrovnika Matu Franković jer je u Dubrovniku na dočeku Nove godine pjevao Zdravko Čolić.

Osim gradonačelnika, 60-godišnjak je proganjao i nevjenčanu suprugu. Osumnjičeni je, naime, uz kaznenu prijavu u utorak priveden Općinskom državnom odvjetništvu (ODO) u Dubrovniku zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje.

Iz ODO-a ističu kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni između 22. prosinca 2023. i 8. siječnja 2024. u Dubrovniku, uputio dužnosniku jedinice lokalne samouprave anonimno pismo u kojem mu je izrekao prijetnje smrću, kao i da je u točno neutvrđenom vremenu od siječnja 2023. do 8. prosinca 2023., u više navrata ponovio pred partnericom prijetnje prema istom dužnosniku.

Navodi se i kako postoji osnovana sumnja i da je od siječnja 2023. do 5. travnja 2024., u Dubrovniku, učestalo kontaktirao partnericu, vjerojatno bivšu, iako to u priopćenju DORH-a nije navedeno, govoreći joj razne uvrede te joj upućivao pozive i slao uvredljive poruke njenim bližnjima.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 9. travnja predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, a što je sudac i prihvatio.

nm