Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024
POSADI BI S DRUGE STRANE OLIVEROVE PJESME MOGLE ITEKAKO DOSADITI

ZAPOVJEDNIK OLIVERA: ZA VRIJEME PLOVIDBE PUTNICI ĆE SLUŠATI PJESME OLIVERA DRAGOJEVIĆA

Zapovjednik Miculinić i dio posade "Olivera" Zapovjednik Miculinić i dio posade "Olivera" Foto: Saša Burić / CROPIX


Trajekt „Oliver" je iz Splita jutros s putnicima i vozilima isplovio na prvu vožnju prema Veloj Luci. Dok je u Jadroliniji o problemima ovog trajekta i dalje na snazi zavjet šutnje, „Oliverov” kapetan Anton Miculinić, osvrnuo se na prvu službenu vožnju na liniji Split – Vela Luka.

- U Splitu smo ukrcali 106 putnika, 14 automobila, jedan autobus i šest kamiona te jedan motor. Inače, trajekt „Oliver” može primiti 680 putnika i 100 vozila. - rekao je kapetan Miculinić.

Kako je trajekt Vela Luka u međuvremenu promijenio ime u „Oliver” po Oliveru Dragojeviću, poznatom hrvatskom pjevaču rodom iz Vele Luke, kapetan Miculinić je kazao:

- Trajekt će svakodnevno ploviti na liniji Split - Vela Luka Split, a za vrijeme plovidbe putnici će slušati pjesme Olivera Dragojevića. - kazao je kapetan Miculinić.

Inače, salon trajekta, osim velikog plakata Olivera Dragojevića krase i stihovi njegove pjesme „Anđele moj” pa su u Jadroliniji uvjereni kako će putnici na ovom trajektu biti zadovoljni ugođajem uz slušanje Oliverovih pjesama tijekom plovidbe. I dok će putnici vjerojatno uživati u pjesmama Olivera Dragojevića, ako će one zaista stalno svirati tijekom plovidbe, posadi trajekta „Oliver” mogle bi brzo dosaditi.

„Oliver” je, inače, novi trajekt u jadrolinijinoj floti, no zapravo je star 27 godina. Izgrađen je, naime, 1997. u Japanu.

Trajekt, koji je Jadrolinija kupila prošle godine, prvotno je nazvan „Vela Luka”, ali mu je ime na prijedlog Hrvatske glazbene unije promijenjeno u „Oliver”, čime obožavatelji jednog od najboljih hrvatskih glazbenika nisu zadovoljni pa često ističu kako samo ime Oliver bez prezimena ne znači ništa.

U Jadroliniji inače ne govore o problemima zbog kojih su inspektori Lučke kapetanije Rijeka ovaj trajekt prije nešto više od mjesec dana, prije njegova službenog isplovljavanja, vratili u Remontno brodogradilište „Viktor Lenac”. Radovi na njegovoj prilagodbi zahtjevima Hrvatskog registra brodova trajali su pet mjeseci.

nm