Subota, 09 Rujan 2023
Načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić:

ZA NOVI VRTIĆ GRAĐEVINSKI RADOVI ĆE BITI LAKŠI DIO POSLA NEGO IZMJENA DOKUMENTACIJE

Načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić Načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić Foto: dm
Piše:

U Veloj Luci sva su djeca upisana u Dječji vrtić, a završeni su i radovi na sanaciji krova koji je prokišnjavao. U Luci je planirana izgradnja novog vrtića, no načelnica Katarina Gugić kaže kako je po tom pitanju pred Općinom puno posla.

- U Dječji vrtić upisano je 135 – oro djece i upisana su sva djeca koja su ostvarivala uvjete. Ove je godine rekordan broj predškolaca, njih 48 i Općina je osigurala sredstva i prostor da se sva djeca prime u prostorije Dječjeg vrtića, škole, Centra za kulturu. - rekla je Gugić te se ovrnula na sanaciju krova koji je prošle godine prokišnjavao.

- Sanacija krova je završena prošli tjedan, ne samo krova koji je prokišnjavao, već i jaslica jer se pregledom kompletnog krova uočilo kako su potrebni popravci na prostoriji iznad jaslica što je najstariji dio vrtića. Krov je u potpunosti saniran i nadam se da je to uspješno učinjeno, no vidjet ćemo kad počnu prve kiše. - kazala je Gugić.

Kad je u pitanju izgradnja novog vrtića, Gugić je istaknula kako je Općina u fazi izmjena prostorno – planske dokumentacije i stavljanja izvan snage građevinske dozvole za osnovnu školu jer je na čestici vrtića još građevinska dozvola za školu.

- Županija je davno odustala od gradnje škole na Moćnom Lazu. Čekamo da nam županijski Prostorni ured u Dubrovniku da mišljenje na koji način riješiti tu građevinsku dozvolu i izmjene i dopune Prostornog plana kako bismo, nakon stavljanja dozvole izvan snage, mogli krenuti s izradom projekte dokumentacije za izgradnju vrtića. Pred nama je puno posla i građevinski radovi će biti puno lakši posao nego izmjena dokumentacije, ali za sad sve ide po planu. - rekla je načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić.