Utorak, 19 Rujan 2023
Iznos nije malen

VREMEŠNI METKOVCI POKRALI STANARIMA PRIČUVU

Šteta je veća od 50.000 eura Šteta je veća od 50.000 eura Foto: martaposemuckel / Pixabay


Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvije muške osobe u dobi od 84 i 85 godina sumnjiče se za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

„Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su 84-godišnjak, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Metkovića, ujedno i upravitelj stambene zgrade, a 85-godišnjak kao predstavnik stanara iste stambene zgrade, zajednički i dogovorno, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, s računa na koje su stanari zgrade uplaćivali pričuvu, podizali gotovinu u razne neistinite svrhe, prikazavši to kao da se plaćaju troškovi održavanja zgrade, koji radovi se u stvarnosti nisu izvršili, a novac su uplaćivali u korist trgovačkog društva upravitelja.” - navodi danas policija u priopćenju.

Kako ističu iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske dvojac „u najvećem broju slučajeva za navedene navodne radove ne posjeduje nikakvu poslovnu dokumentaciju, a za dio podignute gotovine su krivotvorili račune usluga čišćenja zgrade, a sve kako bi prikrili prisvajanje nepripadajuće imovinske koristi”.

„Opisanim kaznenim djelima su od početka 2015. do kraja 2022. godine protupravno prisvojili 50.739 eura. Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.” - stoji u priopćenju.

jp