Srijeda, 08 Ožujak 2023
NIJE PRIKAZIVAO OPOREZIVE ISPORUKE RAČUNA

Vlasnik metkovske tvrtke pokušao utajiti 357.000 eura poreza

Vlasnik metkovske tvrtke pokušao utajiti 357.000 eura poreza Foto: martaposemuckel / Pixabay


Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko -neretvanske i Policijske postaje Metković državljanin Bosne i Hercegovine u dobi od 65 godina sumnjiči se za kazneno djelo utaje poreza ili carine i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 65-godišnjak, kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva čije je sjedište u Metkoviću, a djelatnost prodaja tehničke opreme, od početka do kraja 2020. godine, s ciljem potpunog izbjegavanja obveze plaćanja poreza na dobit i PDV-a, nadležnoj poreznoj upravi nije podnosio prijavu PDV-a i poreza na dobit, odnosno nije iskazivao oporezive isporuke temeljem 68 izlaznih računa izdanih raznim trgovačkim društvima u ukupnom iznosu od 971 tisuću eura bez PDV-a, čime je prikrio obvezu obračuna i plaćanja PDV-a u iznosu od 241 tisuću eura i poreza na dobit u iznosu od 115 tisuća eura. Na opisane načine osumnjičeni je utajio 357 tisuća eura poreza.” - piše u priopćenju, a neslužbeno doznajemo kako je riječ o tvrtki Mobitel trgovina vlasnika Bore Topića.

„Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno kako osumnjičeni 65-godišnjak, kao direktor trgovačkog društva, poslovne knjige nije vodio na propisani način, čime je počinio kazneno djelo povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga. Policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.” - piše u priopćenju.

dm