Četvrtak, 13 Srpanj 2023
Vlada je odobrila sredstva

VAŽAN PROJEKT ZA METKOVIĆ TREBAO BI BITI GOTOV DO KRAJA 2026. GODINE

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan Foto: Denis Jerković / CROPIX / arhiva


Ususret blagdanu svetoga Ilije i Dana Grada Metkovića, predstavnici Vlade u taj grad na Neretvi dolaze s velikim poklonom. Naime, Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog zaključka oko projekta izgradnje spojne ceste od Vida do državne ceste u Novima Selima. Riječ je o cestovnom koridoru koji će značajno skratiti putovanje od Metkovića do čvorišta na autocesti A1 te rubnog sjeverozapadnog prostora Županije.

Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan itekako je zadovoljan.

- Ovo je još jedan veliki i vrlo značajan projekt za Grad Metković koji su građani godinama čekali, a koji će itekako povećati kvalitetu naših života. Ovaj je projekt još jedna potvrda kvalitetnog rada i dobre suradnje s Vladom i resornim ministarstvima kojima i ovim putem želim zahvaliti. - kazao je Milan.

Novoprojektirana prometnica od Vida do državne ceste u Novim Selima, u Općini Kula Norinska, na širu cestovnu mrežu povezat će se uklapanjem u postojeći kolnik županijske ceste u Vidu, formiranjem trokrakog "T" raskrižja. Na lokaciji priključka na državnu cestu u Novim Selima, predviđena je izgradnja kružnog raskrižja s uređenjem pripadajućih privoza. Riječ je o dionici dugoj 7,6 kilometara.

Idejni projekt i lokacijska dozvola trebali bi biti gotovi do kraja godine dok bi se do kraja 2024. trebao izraditi glavni projekt, urediti imovinsko - pravne odnose, ishoditi građevinsku dozvolu te raspisati natječaj za izvođenje radova. Izgradnja spojne ceste planira se provesti tijekom 2025. i 2026. godine.

Projekt je vrijedan 14 milijuna eura (s PDV-om). Njegov nositelj je Županijska uprava za ceste dok će sredstva za njegovu realizaciju biti osigurana u Državnom proračunu.