Nedjelja, 30 Lipanj 2024
ZATAJILI SU TAJ PODATAK

UPITNA DOPUSNICA ZA RAD SVEUČILIŠTA U DUBROVNIKU

Rektor Nikša Burum Rektor Nikša Burum Foto: Tonći Plazibat / CROPIX


Dok se oni hvale navodnim povećanjem kvalitete obrazovanja u svojoj ustanovi, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih, nisu baš zadovoljni radom Sveučilišta u Dubrovniku. Dapače, prijeti im oduzman je dopusnice za rad. Na dubrovačkom Sveučilištu nisu narvano javnost obavijestili o tome, a da je Sveučilište u Dubrovniku u velikim problemima objavio je danas specijalizirani portal za pitanja obrazovanja Srednja.hr.

„Reakreditacija Sveučilišta u Dubrovniku, koja se inače na svim sveučilištima i fakultetima mora provoditi svakih pet godina, pokazala je da posebno „štekaju” u dva od pet ocjenjivanih područja pa im je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih dalo tri godine da poprave svoj rad. Ako to ne učine, upitna im je dopusnica za rad.” - navodi Srednja.hr preciziravši kako su „studijski programi i interno osiguravanje kvalitete teme koje su tijekom reakreditacije Sveučilišta u Dubrovniku dobile minimalnu ocjenu”.

„Zbog toga im je Ministarstvo dalo tri godine da poprave svoj rad i uklone nedostatke. Kao najveći problemi izdvajaju se neusklađenost u ishodima učenja i raspodjeli ECTS bodova, neusklađenost strateških dokumenata i manjkavost u samom sustavu provjere kvalitete.” - navodi Srednja.hr kojA donosi i dokumentaciju, odnosno Akreditacijsku preporuku Agencije Za znanost i obrazovanje od 20. svibnja, a cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Inače na Sveučilištu je nedavno izabran novi rektor Nebojša Stojčić koji će dužnost preuzeti s početkom nove akademske godine u listopadu, a predstoji mu prvenstveno nimalo laka zadaća da ispravi loš rad svog prethodnika Nikše Buruma koji čak nije, navodi Srednja.hr, ni uložio prigovor na ovaj postupak.

dm