Srijeda, 17 Siječanj 2024
U SKLOPU PROJEKTA AGLOMERACIJE

U PLOČAMA NOVI ASFALT U NIZU ULICA

U PLOČAMA NOVI ASFALT U NIZU ULICA Foto: Grad Ploče


Tijekom nekoliko proteklih tjedana u Pločama je izvedeno asfaltiranje više gradskih ulica u sklopu projekta Aglomeracije. Posljednja asfaltirana ulica je Stablinska, odnosno dio do ulaza u prvi tunel. U ovom trenutku radi se i na pripremi ostalih lokacija za asfaltiranje, a početak i dinamika ovisit će o vremenskim uvjetima.

U prethodnom periodu radovima su bile obuhvaćene ulice Put Baćine, Velika bara, Put Portine, 1. svibnja, Put Poljuće, 25. ožujka i lijevi krak Baćinskih jezera, a u Pločama dio Ulice Primorska cesta i nosivi sloj na dijelu Ulice Crna rika.

„Polako se približavamo završnoj fazi projekta. Razumijemo i da su stanovnici dijela ulica bili nezadovoljni čekanjem na asfaltiranje, ali zbog nepredvidive dinamike na terenu potrajalo je malo duže. U konačnici je ipak vrijedilo pričekati jer je dobiveno dugoročno rješenje“, poručili su iz pločanske Gradske uprave.

Projekt izgradnje vodno - komunalne infrastrukture aglomeracije Ploče ogromna je investicija koja donosi adekvatnu kvalitetu života stanovnicima Ploča i okolnih naselja Baćine, Peračkog Blata, Stabline, Rogotina i Šarić Struge i jedan je od najvažnijih i najvrjednijih projekata u povijesti grada.

Podsjetimo, projekt izgradnje sustava odvodnje i vodovodne mreže u ovom je trenutku na oko 90 posto realizacije što Ploče svrstava među 15 najefikasnijih od 60 gradova diljem Hrvatske u kojima se izvode projekti Aglomeracije.

jp