Subota, 08 Lipanj 2024
KROZ PROJEKT PREKOGRANIČNE SURADNJE S BIH

U KONAVLIMA ĆE SE UREDITI EKOLOŠKI PARK

Dodjela ugovora Dodjela ugovora Foto: Općina Konavle


Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odabralo je za financiranje projekt „Zajedno za zeleni razvoj: Suradnja Grada Mostara i Općine Konavle”, ukupne vrijednosti dodijeljenih sredstava 208.848 eura, od čega 165.906 eura za Grad Mostar i 42.941 eura za Općinu Konavle.

Općina Konavle realizacijom ovog projekta namjerava unaprijediti kvalitetu javnog i društvenog prostora uređenjem Konavoskog ekološkog parka, na području srednjeg toka rijeke Ljute. Park će se opremiti potrebnom komunalnom opremom kao što su klupe, stolovi, roštilj zona, koševi za odlaganje otpada, stalci za bicikla i ostalo, naravno uz odrađivanje svih potrebnih pripremnih radova.

Također, izradit će se natkriveni prostor za potrebe održavanja edukativnih radionica i drugih događanja, kao i nabaviti potrebna oprema za održavanje ovog vrijednog prostora. Uređenjem parka afirmirat će se novi rekreacijsko - turistički sadržaj visoke vrijednosti, temeljen na načelima održivosti, ekologije i uključivanja zajednice.

Ugovor je gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću i pročelniku u Općini Konavle Perici Pušiću uručio ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić.

Projekt se financira u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, a cilj Programa je jačanje prekogranične suradnje kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

JPA