Srijeda, 12 Lipanj 2024
NA NJEGA JE NALETIO MOTOCIKLIST KOJI JE I SAM LAKŠE OZLIJEĐEN

U DUBROVNIKU TEŽE OZLIJEĐEN MALOLJETNIK, NEOPREZNO JE PRELAZIO CESTUU jučerašnjoj prometnoj nesreći, koja se u 12:55 sati dogodila u Dubrovniku, teže je ozlijeđen maloljetnik, a lakše je ozljede zadobio 43-godišnji motociklist. Do prometne nesreće je došlo kada je maloljetnik neoprezno, izvan obilježenog pješačkog prijelaza, prelazio kolnik Obale Stjepana Radića u Dubrovniku, te ga je u tom trenutku udario motocikl dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnjak, kažu danas iz PU dubrovačko – neretvanske.

Nakon sudara, motocikl se odbio i udario u prednji dio osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 62-godišnjakinja.

Uslijed udara i pada, maloljetnik je zadobio teže tjelesne ozljede te je zadržan na daljem liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok je 43-godišnji motociklist lakše ozlijeđen i on je, nakon ukazane liječničke pomoći, pušten na kućnu njegu.

Iz policije upućuju i savjete pješacima da koriste nogostupe i pješačke prijelaze.

„Prije samog prelaska pješačkog prijelaza pješaci su dužni uvjeriti se da tu radnju mogu sigurno obaviti i sa sigurnošću prijeći cestu. Pješacima se savjetuje da ne izlaze i ne istrčavaju na kolnik između parkiranih vozila i vozila u pokretu. Pješak je dužan koristiti pješački prijelaz ukoliko prijelaz od njega nije udaljen više od 50 metara u naselju ili više od 100 metara izvan naselja.

Apeliramo na vozače motornih vozila da s povećanim oprezom sudjeluju u prometu u zoni pješačkih prijelaza, većih trgovačkih centara, igrališta, škola i drugih mjesta gdje se može očekivati veći broj pješaka, posebice djece, kako bi mogli pravovremeno zaustaviti vozilo. Također, upozoravamo ih da ne parkiraju svoja vozila na nogostupima, raskrižjima i na pješačkim prijelazima kako time ne bi ometali sudjelovanje ostalih sudionika u prometu.” - navode iz PU dubrovačko – neretvanske.

JPA