Petak, 15 Rujan 2023
Dubrovačko primorje je među općinama na jugu s najvećim porastom broja turista

U DUBROVAČKOM PRIMORJU DOBRI REZULTATI TURISTIČKE SEZONE NASTAVLJAJU SE I U RUJNU

Turisti u Dubrovačkom primorju uživaju i u rujnu Turisti u Dubrovačkom primorju uživaju i u rujnu Foto: Tomislav Kristo / CROPIX


U Dubrovačkom primorju itekako mogu biti zadovoljni ovogodišnjom turističkom sezonom, izvrsno ih, izvjestili su iz TZ-a, ide i u rujnu i to na način da su u prvoj polovici mjeseca nadmašili za deset posto broj noćenja kako iz istog razdoblja prošle tako i iz prve polovice rujna predkrizne 2019. godine iako je broj dolazaka bio nešto manji, točnije – četiri posto. Inače, od početka ovog mjeseca do danas na području Općine Dubrovačko primorje boravilo je 2.017 turista i oni su ostvarili 14.317 noćenja.

Turisti su u hotelima ostvarili 7.414 noćenja , što je pet posto više nego prethodne godine u istom razdoblju mjeseca rujna, dok je u objektima u domaćinstvu ostvareno 5.597 noćenja , odnosno 17 posto više nego u rujnu mjesecu 2022. godine, podaci su Turističke zajednice Općine Dubrovačko primorje.

Od početka godine do danas na području TZO Dubrovačko primorje, boravilo je 27.146 turista i oni su ostvarili 166.874 noćenja , što je čak 22 posto više dolazaka i 14 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U hotelima na području Dubrovačkog primorja od 1. siječnja je ostvareno 80.052 noćenja, 21 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine, a u objektima u domaćinstvu 70.365 noćenja, sedam posto više nego prethodne godine.

dm