Nedjelja, 07 Travanj 2024
ZLOČIN KOJI JE ZAPREPASTIO NE SAMO SRBIJU

SRBIJA VRAĆA SMRTNU KAZNU NAKON UBOJSTVA DVOGODIŠNJE DJEVOJČICE?

Građani Bora opraštaju se od ubijene djevojčice Građani Bora opraštaju se od ubijene djevojčice Foto: Ranko Šuvar / CROPIX


Srpski predsjednik Aleksandar Vučić, komentirajući ubojstvo dvogodišnje dejevojčice Danke Ilić iz okolice Bora, kazao je da će budućoj vladi predložiti izmjene zakona kojima bi se ponovno uvela smrtna kazna.

Vučić je u trosatnom intervjuu provladinoj kabelskoj televiziji Informer podsjetio da se za vraćanje smrtne kazne zalagao i poslije dva masovna ubojstva u svibnju prošle godine.

Vučić, inače diplomirani pravnik, ocijenio je i da su argumenti protivnika vraćanja smrtne kazne opravdani i racionalni, ustvrdivši ipka da je i smrtna kazna opravdana u slučajevima kad je izvan svake sumnje da se radi o počiniteljima najtežeg kaznenog djela.

Dvojici osumnjičenih za teško ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz okolice Bora određen je pritvor do 30 dana, jedan od njih, Dejan Dragijević je priznao zločin, drugi, Srđan Janković se brani šutnjom, a još dvije osobe, bat i otac Dejana Dragijevića uhićeni su zbog sumnje da su pomogli u skrivanju tijela, priopćili su u subotu tužiteljstvo i policija.

Portali srpskih medija objavili su, pozivajući se na neslužbena saznanja iz tužiteljstva, da je Dragijević, nakon što su djevojčicu udarili automobilom, istrčao s mjesta suvozača i počeo je daviti dok nije prestala disati.

- Ako neko djelo zaslužuje smrtnu kaznu, onda je to ovo djelo. - rekao je Vučić.

Hina / JPA