Subota, 30 Ožujak 2024
JOŠ 60 OSTALO IH JE U SPLITU

PSI IZ SPLITSKE „HORROR PRIČE” STIGLI U DUBROVAČKI AZIL, FRANKOVIĆ NIJE PROPUSTIO PRILIKU BOCNUTI PULJKA

PSI IZ SPLITSKE „HORROR PRIČE” STIGLI U DUBROVAČKI AZIL, FRANKOVIĆ NIJE PROPUSTIO PRILIKU BOCNUTI PULJKA Foto: Grad Dubrovnik


S obzirom na to da Grad Split nema registrirani azil za životinje, na apel za pomoć psima iz „horror priče” o kojoj su pisali mediji, odazvao se dubrovački azil za pse.

Sinoć su tako u sklonište dovedeni psi iz Splita koji su bili prioritet za izmještanje. Dvije kujice i četiri štenca postali su štićenici dubrovačkog azila. Jedna kujica je u visokom stupnju graviditeta i vrlo skoro očekuje se još štenaca.

„Iz Skloništa za nezbrinute životinje Dubrovnik izražavaju zadovoljstvo što su uspjeli spasiti ove pse, no napominju kako ih je još 60 ostalo na lokaciji u Splitu, ali ih u ovom trenutku, barem dok se ne udomi dio pasa iz našeg azila i tako oslobode mjesta, ne mogu više preuzeti. Svi trenutačno surađuju i traže se najbolje opcije da se svi psi spase u što kraćem roku, ali kapaciteti u Hrvatskoj su svugdje puni.” - kažu danas iz dubrovačke gradske uprave iz koje ne propuštaju prigodu da bocnu tamošnjeg gradonačelnika Ivicu Puljka pa tako pišu:

„I iz ovog slučaja je vidljiv problem nedostatka smještajnog kapaciteta za nezbrinute životinje te je krajnje vrijeme da jedinice lokalne samouprave, a pogotovo veliki gradovi poput Splita, krenu realizirati projekte skloništa i financirati njihov rad, kao što je to učinio Grad Dubrovnik za svoje područje.”

JPA