Srijeda, 03 Srpanj 2024
NIJE PRIŠA POD PRIŠNICOM

PRIJE 16 GODINA IZDANA JE GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA ŠKOLU U PLOČAMA, PROJEKT JOŠ NIJE KRENUO, EVO ŠTO KAŽE ŽUPAN

Župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić Župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić Foto: DNŽ
Piše:

Građevinska dozvola za izgradnju srednje škole Pod Prišnicom izdana je još 2008. godine. No, već 16 godina na zemljištu površine 15 000 kvadrata koje je Grad Ploče dao Županiji za izgradnju škole, nije se napravilo ništa. Župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić istaknuo ja kako problem nije u Županiji.

- Već odavno postoji projekt srednjih škola Pod Prišnicom, gimnazije i strukovne škole s dvoranom. To je projekt kojeg smo željeli realizirati, ali smo imali objektivnih poteškoća. - rekao je Dobroslavić i nastavio:

- Najprije je država rekla da neće financirati gimnazije pa smo promijenili projekt da barem u jednoj fazi bude strukovna škola i dvorana. Tada je država ili Europa promijenila smjer i rekla da treba protežirati gimnazijska obrazovanja jer smo u njima deficitarni, da kaskamo za Europom i zato nismo realizirali taj projekt. - kazao je Dobroslavić, naglasivši kako Županija od tog projekta nije odustala.

- Mi i dalje ostajemo pri tom projektu, naravno ako ostaje i Grad Ploče, zahvalni smo da je Grad osigurao zemljište i nećemo ga zloupotrijebiti za bilo kakve druge namjene osim za izgradnju srednje škole. Moramo vidjeti koji smjer želi resorno Ministarstvo i što to mi moramo slijediti, a što će odrediti sudbinu tog prostora. - rekao je župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić.