Petak, 23 Prosinac 2022
U 61. GODINI NAKON KRATKE I TEŠKE BOLESTI

Preminuo je Massimo Savić

Preminuo je Massimo Savić Foto: Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX


Pjevač Massimo Savić umro je u Zagrebu u 61. godini života, objavila je u petak na Massimovim službenim Facebook stranicama njegova obitelj.

"Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno, nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti", zapisale su na službenim stranicama supruga Eni i kćer Mirna.

Vijest o iznenadnoj smrti Massima potvrdili su i iz diskografske kuće Aquarius Records. Massimo Savić je umro u Vinogradskoj bolnici, prenijeli su mediji.

Hrvatski pjevač i skladatelj, Massimo Davić rođen je u Puli 1962. godine. Godine 1982. osniva art rock grupu Dorian Gray s kojom 1983. objavljuje album „Sjaj u tami“, a godinu dana kasnije i „Za tvoje oči“.

Od 1986. nastupa samostalno te izdaje albume „Stranac u noći“, „Elements“, „Massimo“, „Vještina 1“, „Vještina 2“, „Sunce se ponovo rađa“, „Dodirni me slučajno“, „1 dan ljubavi“ i „Sada“.

U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri surađivao je s mnogim glazbenicima, među ostalima i s Arsenom Dedićem, 

Massimo je devet puta nagrađivan nacionalnom diskografskom nagradom Porinom za mušku vokalnu izvedbu, s prvog Porina dobio je 2004. za izvedbu skladbe "Znam zašto te osjećam".

(Hina)

Video sadržaj