Petak, 09 Veljača 2024
EKSKLUZIVNO DONOSE JUŽNI I DUBROVNIKPRESS

POVUČENA STUDIJA O UTJECAJU NA OKOLIŠ BRZE CESTE DUBROVNIK – ZRAČNA LUKA DUBROVNIK

Zamišljeni most brze ceste kroz Rijeku dubrovačku Zamišljeni most brze ceste kroz Rijeku dubrovačku
Piše:

Povučena je Studija o utjecaju na okoliš brze ceste Dubrovnik – Zračna luka Dubrovnik. Informaciju su za Dubrovnikpress i Južni potvrdili iz Hrvatskih cesta.

„Studija je u ovom trenutku povučena kako bi se kvalitetno evaluirala sva pitanja i nedoumice iskazane tijekom javne rasprave od strane građana te napravio daljnji plan razrade u cilju zadovoljstva svih korisnika koji će u konačnici i koristiti infrastrukturu.” - naveli su iz Hrvatskih cesta u odgovoru za naše portale, odgovorivši na pitanje što će se, nakon što je povučena, dalje događati sa Studijom.

„Po detaljnoj evaluaciji sljedećih mjeseci, odredit će se daljnji smjer studije u smislu odabranog rješenja buduće prometnice. Naime, upravo ovim korakom želi se napraviti rješenje koje će biti prihvatljivo za sve zainteresirane strane, jer je javnom raspravom utvrđeno kako je dio građana protiv predloženog rješenja. Hrvatske ceste razvijaju infrastrukturu za boljitak građana, te je time potreban konsenzus sa lokalnim stanovništvom i samoupravom. Sva pitanja i prijedlozi proizašli iz javne rasprave služit će za potrebitu evaluaciju i donošenje konačnog zaključka u svezi mogućnosti i varijantnog prijedloga izvedbe ove bitne trase.” - naveli su iz Hrvatskih cesta.

Stanovnici Komolca prvi su se usprotivili varijanti prema kojoj bi trasa brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke prolazila poviše područje Rijeke dubrovačke, odnosno njezina zaštićenog krajolika, nakon čega su dobili širu podršku javnosti pa i dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića koji se jasno usprotivio mogućnosti prolaska trase brze ceste poviše područja Rijeke dubrovačke.

Protivljenje su građani iskazali i na javnoj raspravi o Studiji na koju je potom stiglo oko dvije tisuće primjedbi.