Subota, 19 Veljača 2022
SPORNA DODJELA NOVCA ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA

Policija odvela ministra Horvata, još je cijeli niz osumnjičenih

Ministar Horvat nakon pretrage kuće je i uhićen Ministar Horvat nakon pretrage kuće je i uhićen Foto: HINA/ Siniša KALAJDŽIJA


Policija po nalogu Uskoka istražuje ministra Darka Horvata koji je jutros i uhićen te potpredsjednika vlade Borisa Miloševića, no među osumnjičenima, doznaje danas Hina, nije i ministar Josip Aladrović.

horvatuhicenje 190222 2Policija je odvela ministra Horvata. Foto: HINA/ Siniša KALAJDŽIJA 

Na meti istražitelja uz Horvata i Miloševića, od aktualnih državnih dužnosnika su i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac te ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković.

Među osumnjičenima su i bivši ministar Tomislav Tolušić te Horvatova pomoćnica Ana Mandac koja je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi Vjeroelektrane zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac.

Prema neslužbenim informacijama sporna je dodjela novca iz programa razvoja poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicma nacionalnih manjina.

Novac se navodno dodjeljivao bez kriterija, no za sada nije poznato koliko je novca na taj način ukupno podijeljeno ni koliki su bili pojedinačni iznosi.

dm/Hina